Как да продаваме успешно дори когато нямаме онлайн магазин

Case Study Du Chef Radichev

Към днешна дата по-голямата част от бизнесите все още страдат от негативното влияние на коронакризата.

Днес обаче няма да говорим на тази тема, а напротив ще ви разкажем за положителното въздействие на кризата върху една от механиките, с които да продаваме онлайн.

В статията ще си поговорим как пазаруването онлайн стана възможно и лесно, дори и в случай, че не разполагате с уебсайт,  в който продуктите ви да бъдат изложени и съответно продавани.

Вследствие на пренасочването на бизнеса онлайн, поради невъзможността му да се осъществява физически, Facebook доразви и обогати една опция, която е изключително полезна за промотиране на продукти, а именно своя „Магазин“.

Магазинът във Фейсбук предлага много възможности за малките бизнеси и брандове, за да може да останат свързани със своите последователи и клиенти чрез бизнес страниците си.

Ето и някои от основните възможности, които предлага той.

В магазина можете да представите продуктите си, разделени в различни категории и колекции.

Към всеки отделен продукт можете да прилагате описание, състояние (нов/употребяван), цена, категория и наличност.

Друго предимство на магазина е, че имате възможност да го отличите като използвате някои от визуалните опции които притежава и да променяте шрифт, цвят и др.

Най-голямото предимство на този инструмент според нас e, че можете директно да комуникирате със своите настоящи и потенциални клиенти. Чрез “Изпращане на съобщение” потребителят може лесно да се свърже с вас, да получи допълнителна информация за продукта или директно да го поръча.

Важно е да отбележим, че в случай че разполагате със свой собствен онлайн магазин за директна продажба можете да го свържете с “Магазина” си във Facebook и по този начин да достигате до клиентите си чрез два канала.

За да напомняте за своите продукти, можете да ги  отбелязвате в регулярните си постове и така да увеличите възможността да бъдат забелязани от потребителя и съответно да осъществите продажба.

Надяваме се да сме били полезни, а в случай, че имате нужда от допълнителна информация по въпроса, не се колебайте да ни пишете на g.kirilova@design-depot.eu

Photo credit: freepik.com

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 16