5 творчески тенденции при дизайна на опаковки през 2019 година

Потребителите са създания на усещанията. Дизайнът на опаковки е свързан със завладяването на техните усещания, чрез това, което те виждат или докосват. Тези им усещания изцяло влияят на навиците им за пазаруване.

За един успешен бизнес е важно да се уверите, че продуктите, които предлагате не се застояват по рафтовете и то заради непривлекателната си опаковка.

Екипът на Design Depot винаги се стреми да бъде в крак с тенденциите и за да помогнем и на вас, ще ви споделим няколко тренда, свързани с дизайна на опаковки, под чиито влияние ще творим през 2019г.

  1. Устойчива опаковка

Все повече и повече внимание се обръща върху въздействието на отпадъците от опаковки върху околната среда. Да бъдеш „зелен“ става все по-важно.

Проучвания сочат, че 66% от световните потребители биха платили повече в името на това да действат екосъобразно.

Иновативните дизайнери на опаковки трябва да намират начини да се съобразяват с това и по този начин ще бъдат една стъпка пред конкуренцията.

  1. Премиум дизайн

Влиянито на дизайна върху марката, възприятието на продуктите и потребителските навици за покупка става все по-осезаемо.  Страхотният дизайн продава, особено когато добавя към марката и известна доза шик. Това често е решаващ фактор, който определя предпочитанието на потребителя към един продукт спрямо друг.

  1. Страхотна форма

Иновативно оформените опаковки решават проблемите и привличат потребителите, които търсят нещо малко по-различно. Това е X-факторът, който може да накара продуктът да блесне.

  1. Меки, неутрални и пастелни цветове

През последните няколко години тенденциите в графичния дизайн включваха  ярки и контрастни цветове, както и ясно изразени графики. За съжаление обаче, те не работят за всеки бизнес. Новите тенденции клонят към по- неутрални, пастелни цветове, които да бъдат като мехлем за преуморени потребителски очи. Тази тенденция не означава, че цветовете на опаковките трябва да избледняват, те просто се видоизменят.

  1. Широко демографско покритие

Дизайнът на опаковки, който привлича вниманието на децата ще продължава да бъде успешен и да въздейства и върху родителите. Страхотният дизайн е най-добрият инструмент, който ние дизайнерите използваме като мост между поколенията.

 Източник: https://accurate.ca/

 

 

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 74 =