10 съвета за това как да създадете креативни и запомнящи се дизайни на опаковки

Помислете за последата си покупка.

Защо закупихте тази конкретна марка? Дали следствие на импулс или защото наистина се нуждаехте от нея?

Сега, когато се замислите, може би отговорът ще бъде: “Защото ми беше любопитно”. Да, може наистина да сте имали нужда от шампоан, но дали от тази конкретна марка? Тази, която използва за опаковка изчистената, но в същото време луксозна бутилка? Не, купихте го, защото той е предизвикал определени чувства и емоции във вас, защото ви е  накарал да се чувствате добре.

Това е и самата цел на опаковането. Опаковката продава вашия продукт, тя изпраща съобщение и кара потребителите да се чувстват по определен начин.

Ние от екипа за Design Depot Ltd. с удоволствие ще споделим с вас 19 страхотни съвета, които ще  ви накарат да се вдъхновите и да научите как да превърнете вашите опаковки в такива, които привличат вниманието на купувача.

  1. Оползотворете всички налични пространства                                   

Когато създавате опаковка, използвайте всеки наличен сантиметър. Когато правите дизайн на кутия например, не пропускайте да положите щрих и върху вътрешната част. Така кутията ще изглежда по-изтънчена, което на свой ред прави и самия продукт вътре да изглежда по-изтънчен. Ако пък опаковката се състои от няколко части, то изобразете ги поотделно..

2.  Не се страхувайте от простичките дизайни

Понякога всичко се крие в изчистения и прост дизайн. Използването на изчистени линии, земни цветове, както и рециклиран материал например могат много да допринесат за създаването на една опаковка, чиято външност определено привлича внимание.

  1. Допълнете продукта

Уверете се, че вашият дизайн допълва самия продукт. Когато една опаковка изглежда естествена, точно такъв трябва да бъде и самият продукт. Нека едното говори за другото, нека те взаимно се допълват.

  1. Бъдете смели

Използването на различни цветове и форми в съчетание с интересен модел е чудесен начин да се откроите. Позволете на вашето въображение да се развихри и не се страхувайте да рискувате и да разчупите рамките.

  1. Използвайте стилизиране

Не се чувствайте задължени да правите илюстрациите или графиките си напълно реалистични. Ако можете да стилизирате вашите изображения и да ги използвате като текстурен елемент-направете го.

  1. Използвайте текстура

Вместо да използвате текстура само визуално, използвайте я и физически. Хората ще взаимодействат физически с вашата опаковка и това ще събуди чувството им за допир, което е допълнителен стимул за потребителя.

  1. Бъдете ярки

Ако вашият продукт е ярък, черпете вдъхновение от него. Използвайте акценти от ярките цветове в опаковката си и създайте впечатление за един жизнерадостен и весел продукт.

  1. Разкажете история

Ако можете да разкажете една история с вашата опаковка, вие ще си направите огромна услуга. Хората се наслаждават на истории и обичат да им се разкрива информация, до която те самите не биха могли да достигнат. Ако пък накарате продуктът да говори сам за себе си, тогава сте свършили една страхотна работа.

  1. Осигурете възможност за един бърз поглед

Когато става въпрос за хранителни продукти е от изключителна важност да знаете какво точно получавате и как изглежда самият продукт. Същото се отнася и за клиентите, така че им дайте възможност да видят какво представлява продуктът, който са на път да си закупят.

  1. Използвайте интересно изображение

Използвайте оригинални и в същото време уникални изображения, такива, които предизвикват изненада у потребителя.

Това са само една част от съветите, които ние от екипа на Design Depot , вследствие на единадесет годишен опит, си позволяваме да споделим с вас.

За да научите повече, следете нашите публикации тук:  http://design-depot.eu/news/ и не забравяйте, че Design Depot с радост ще превърне вашите желания в реалност.

 

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =