5 причини, поради които е важно всяка фирма да притежава свое лого

Здравейте, приятели!

Днес сме решили да споделим с вас малко полезна информация за това, колко важно е една компания да притежава свое собствено лого.

Ще започнем с това, че всъщност логото (логотип) представлява графичен елемент или емблема, представящ по определен начин корпорация, сдружение, организация, продукт или дори отделна личност.

Логата са или изцяло графични или с придружаващ текст.

Графичният дизайн на логото е част от продукта, марката или организацията, чрез която се предават определени стойности, които трябва да бъдат ясно и правилно разбрани от потребителите.

Все пак едва ли има някой от нас, който да не разпознава логото на Coca Cola, Apple или Adidas.

В България също не липсват подобни примери, самите ние като един скромни създатели на лога се гордеем, с не едно или две наши творения.

С няколко думи ще се опитаме да разкажем за причините, поради които една фирма задължително трябва да бъде притежател на свое уникално лого.

  1. Логото разкрива вашата самоличност

Помните ли онези стари уестърни, в които каубоите жигосваха своя добитък? Главната им цел бе да маркират собствеността си. Логото ви трябва да прави същото ( разбира се без да причинява болката , вследствие на допир с нагорещено желязо). Логото казва на света  кои сте вие, какъв тип продукт или услуга предлагате и каква ще бъде ползата, която потребителят може да си извлече.

  1. То създава възможности за нови познанства

Ние живеем в един пъстър свят. Лесно биваме привлечени от един интересен дизайн или пък специфичен цвят. Затова логото, което притежаваме трябва да е проектирано така, че да привлича интереса и да стимулира любопитството на вашите потенциални клиенти, като ги подтиква най-малкото да погледнат, защо пък не и закупят продукта ви.

  1. Логото ни отличава сред многобройните конкуренти

Съществуват определени символи, които често представляват конкретни отрасли или продукти. Например, колко пицарии сте виждали с лого, което изобразява италиански готвач с мустаци, с бяла шапка и широка усмивка? А, може би държи и абсурдно голяма пица? Доброто лого отразява кои сте вие, но също така трябва и да ви отличава от всички останали. Доброто лого трябва да се осмели да бъде различно.

  1. Подпомага за лоялността към марката

От време на време на всяка компания ще и се налага да преработи своето лого, може би да актуализира външния си вид или да отрази някои други корпоративни промени. За един потребител не е особено приятно, когато свикне с определено лого и изведнъж то бъде променено. Това обаче е нещо необходимо за самата компания. Лоялността към марката е нещо много важно и то трябва да бъде постоянно насърчавано. Подходящото лого винаги спомага към достигане на така желана лоялност.

  1. То може да е навсякъде

Поставянето на вашето лого върху всичките ви продукти, опаковки, както и в социални медии е един наистина успешен начин да рекламирате марката и да изпратите правилно посланието към вашите клиенти, независимо къде се намират те.

И не забравяйте, че ние от екипа на DesignDepot винаги сме на среща, за да удовлетворим вашите желания и да създадем едно наистина отличително лого!

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =